Upplev Rörö

Foto: Torgny Beiron

Gästhamnen 

Längst norrut i Göteborgs skärgård ligger Rörös fina gästhamn. Det är en välbesökt hamn, där du har nära till välsorterad ICA-butik med diesel- och bensinmack och ett mycket trevligt Café med bl.a. egentillverkad glass. I anslutning till gästhamnen finns en stor och fin grillplats och en park med beachvolleybollplan och boulebanor. I parken ligger också Bygdeboa, ett hembygdsmuseum. Ett stenkast bort finner ni fina badvikar och ett stort naturreservat, där ni kan ströva runt bland klapperstensfält, växter och djur. I hamnen ligger också öns sjöräddningsstation som varit aktiv sedan 1917.

Rörö Gästhamn
Sjöräddningssällskapet RS Rörö

Foto: Madelene Ryberg

Övernattning

Vill du uppleva Rörö och stanna över natten finns flera alternativ. Församlingshemmet driver ett vandrarhem, Lusten till Kusten som är ett bed & breakfast och många privatpersoner hyr ut hus, gäststugor eller lägenheter.

stugnet.se
lustentillkusten.se
Rörö Församlingshem
stugknuten.com

Foto: Torgny Beiron

Mat och dricka

På ön finns en välsorterad ICA-butik som är öppen året runt. I anslutning till butiken finns också en FICA-hörna, där du kan äta din medhavda matsäck, något från affären eller bara köpa kaffe och te. Längst in i gästhamnen ligger Röröboa Café och Restaurang samt Fiskeboa som är öppna under sommarhalvåret. På Röröboa finner ni allt från hemgjord glass till goda hamburgare. Fiskeboa serverar fisk, kött och vegetariska rätter. I sin butiksdel säljer de även färsk fisk och skaldjur.

ICA Nära Rörö Strandkassa
Café Röröboa
Rörö Fiskeboa & krog

Foto: Madelene Ryberg

Naturen på ön

Njut av den fantastiska och unika naturen på ön. En underbar plats för alla som älskar att vara ute i naturen. Rörös naturreservat är en vacker plats under årets alla årstider. Det är ett öppet landskap som ständigt påverkas av havet. Här finns markerade stigar att följa som går över berg och klapperstensfält.

Foto: Sara Persson

Sol och bad

Är det sol och bad ni är på jakt efter så finns det badställen runt nästan hela ön. Rörö erbjuder både klippor och fina sandstränder. På östra sidan finns den kommunala badplatsen “Gule skära” med bryggor och toaletter. Går man förbi gästhamnen ut mot väster finns flera sandstränder och längre ut klippor att bada från.

Aktuell vattenstatus